Дієта для хворих на псоріаз повинна забезпечувати підтримку правильного кислотно-лужного балансу в організмі. В організмі має бути лужна реакції більшою мірою, ніж кислотна. Це залежить від споживаної їжі та емоційного стану. Хворі на псоріаз мають пам'ятати, що щоденна дієта повинна складатись на 70-80% з лужнотвірних продуктів і на 20-30% з кислототвірних, тобто з'їдати їх в 2-4 рази більше.
Лужнотворні продукти:
1. Фрукти (виняток: журавлина, смородина, чорнослив, сливи, чорниці):
Яблука, дині та банани не можна їсти з іншими продуктами, тільки як окрему їжу,
Цитрусові та їх соки не вживати разом з цільнозерновими і молочними продуктами.
2. Овочі (виняток: бобові, ревінь, гарбуз великоплідний, брюссельська капуста - їсти їх можна в малій кількості). Цілком виключити з раціону всі овочі родини пасльонових: помідори, картоплю, перець, баклажани!
Кислототвірні продукти:
Це продукти, що містять білки, крохмаль, цукор, жири та олії, тобто:
М'ясо, зернові, сир, цукор, картопля, сушені горох, боби, масло, вершки, м'ясопродукти. Їх комбінації в великих кількостях створюють кислотну реакцію в крові, тим самим, погіршуючи стан хворих на псоріаз.