Макаронний салат (паста) з курчам і часником

 

Інгредієнти на 4 порції
  • 15-20 часточок часнику
  • 3/4 чашки оливкової олії
  • 5-10 гілочок розмарину
  • 200 гр пасти (пасту Пегано рекомендує з борошна губого помелу, або з добавкою в пасту артишоку, шпинату, але не помідор. Я купила зелену пасту зі шінатом)
  • 2 чашки відвареної курячої грудки
  • 3-4 стебла зеленої цибулі, дрібно нарізаного
  • 0.5 чашки натертого сиру пармезан
  • Велика сіль і перець за смаком
 
На сковорідці розігрійте 1 ст. ложку оливкової олії і підсмажте часник і половину від усього розмарину. Дуже важливо не пережарити часник. Смажиться десь близько 5-10 хв. Потім закрийте кришкою і на маленькому вогні догасили часник до готовності. Видалити розмарин.
Зробити пюре з готового часнику, розмарину і оливкового масла. Змішати пасту і всі інгредієнти, включаючи часникове пюре. Поставити в холодильник на кілька годин, або на ніч.