Макаронний салат (паста) з курчам і часником
Інгредієнти на 4 порції
- 15-20 часточок часнику
- 3/4 чашки оливкової олії
- 5-10 гілочок розмарину
- 200 гр пасти (пасту Пегано рекомендує з борошна губого помелу, або з добавкою в пасту артишоку, шпинату, але не помідор. Я купила зелену пасту зі шінатом)
- 2 чашки відвареної курячої грудки
- 3-4 стебла зеленої цибулі, дрібно нарізаного
- 0.5 чашки натертого сиру пармезан
- Велика сіль і перець за смаком
На сковорідці розігрійте 1 ст. ложку оливкової олії і підсмажте часник і половину від усього розмарину. Дуже важливо не пережарити часник. Смажиться десь близько 5-10 хв. Потім закрийте кришкою і на маленькому вогні догасили часник до готовності. Видалити розмарин.

Зробити пюре з готового часнику, розмарину і оливкового масла. Змішати пасту і всі інгредієнти, включаючи часникове пюре. Поставити в холодильник на кілька годин, або на ніч.

